Φωτογραφίες

Η Μουσική μας ενώνει!

Η Μουσική μας ενώνει!

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ MASTER CLASS ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Για εφήβους

10/7/2023 – 28/7/2023

Νίκος Τουλιάτος – Θωμάς Κινδύνης - Simone Mongelli και συνεργάτες

Δύο Καταξιωμένοι καλλιτέχνες, μοιράζονται την αγάπη τους για τη μουσική και το λόγο με τη νέα γενιά. Ο ξεχωριστός Νίκος Τουλιάτος που μας ξεσήκωσε με τις φανατασμαγορικές του συνθέσεις στην Ολυμπιάδα του 2004 και ο πάνω απ΄ όλα Δάσκαλος του Θεάτρου, πρωτοπόρος σκηνοθέτης και αγαπημένος ηθοποιός  Θωμάς Κινδύνης, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε αυτό το πρώτο και εναρκτήριο εργαστήριο μουσικής και λόγου για εφήβους. Κοντά τους και ο ταλαντούχος Simone Mongelli, Ιδρυτής των «Βodyterranean» που θα μεταμορφώσει το ανθρώπινο σώμα σε μια κινούμενη ορχήστρα. Τέλος η Δανάη Στεργίου θα μας μεταφέρει με το μέλισμα και το τραγούδι στον αέρινο κόσμο της φωνητικής έκφρασης.

Στόχος του Master Class είναι να αναπτυχθεί ο εκφραστικός ορίζοντας των εφήβων που ήδη ασχολούνται με τη μουσική και να εξερευνήσουν εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης της μουσικής μέσα από τον ρυθμό, που παράγεται με το σώμα, με αντικείμενα, το μέλος και το τραγούδι, τον λόγο. Πώς μπορεί η μουσική να οδηγήσει στον μύθο αλλά και ο μύθος στην μουσική;

Στη τέλος του εργαστηρίου η ομάδα θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο δρώμενο στο κοινό.

Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους: 11-16 ετών που έχουν ήδη ασχοληθεί με τη μουσική ή διαθέτουν έντονη μουσική έφεση.

Διάρκεια 3 εβδομάδες: 10 -28 Ιουλίου 2023

Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 π.μ. – 4:00 μ.μ.

 

Βιογραφικά των καλλιτεχνών που θα διδάξουν:

ΝΙΚΟΣ ΤΟΥΛΙΑΤΟΣ

Touliatos

Ο ΝΙΚΟΣ ΤΟΥΛΙΑΤΟΣ, αποτελεί έναν από τους πλέον καταξιωμένους διεθνώς Έλληνες μουσικούς της JAZZ, σύγχρονης και αυτoσχεδιαζόμενης μουσικής. Βασικός συνεργάτης για περισσότερο από 30 χρόνια των Θάνου Μικρούτσικου, Μίκη Θεοθωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Χρήστου Λεοντή κ.α. έχει συνεργαστεί διεθνώς με τους Gunter Sommer Herman Naehring – Mra Oma – Fredy Studer – Mark AmbramsMichelle Vurcio – Peter Kowald – Σαβίνα Γιαννάτου – Don Parker – Ανδρέα Συμβουλόπουλο – Αnatoly Vapirof –Antony Ntotsef - Stoyan Yankoulov – Elitsa Todorova κ.α.. Έχει συνεργαστεί με εικαστικούς, καλλιτέχνες, χορευτές, ηθοποιούς, σκηνοθέτες Έλληνες και ξένους, έχει σκηνοθετήσει και παρουσιάσει παραστάσεις multi media στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει γράψει μουσική για ταινίες και θέατρο.

Συμμετείχε σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ: World festival of contemporary music in Vienna, Festival of Lille, Glaskov Opera, Edinburgh festival και άλλα πολλά.

Mε προσωπική δισκογραφία που ξεπερνά τα 20 albums υπήρξε συνδημιουργός των ΙΣΚΡΑ – ΝΟΤΕS – ΚΑΡΜΑ – ΤΗΛΕΘΡΟΟΝ, δημιούργησε την ομάδα κρουστών ΗΧΟΔΡΑΣΗ με την οποία συμμετείχε σε παραγωγές, ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό. Tο 1993 δημιούργησε μαζί με τον κόσμο την μεγαλύτερη ορχήστρα κρουστών (περίπου 30.000 άνθρωποι).

Τα τελευταία 20 χρόνια πρωτοπορεί στη χρησιμοποίηση διαφόρων αντικειμένων ως κρουστά όργανα καθώς επίσης κρουστά ιδιοκατασκευής.

Το 2004 συμμετείχε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, με ομάδα 400 ατόμων εθελοντών τυμπανιστών και την ομάδα ΗΧΟΔΡΑΣΗ και στην τελετή λήξης των αγώνων με ομάδα 30 μουσικών, χορευτών και ηθοποιών χρησιμοποιώντας αντικείμενα των αθλητών σαν κρουστά όργανα, σε δική του σύνθεση. 

ΘΩΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΗΣ

Kindinis

Ο Θωμάς Κινδύνης είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, μουσικοδιδάσκαλος και δάσκαλος αυτοβελτίωσης.

Φοίτησε πλάι στο σπουδαίο δάσκαλου θεάτρου Δ. Ροντήρη για 11 χρόνια και ειδικεύτηκε στο μάθημα της Αγωγής του Λόγου και της Φωνής, ενώ μελέτησε σε βάθος και Αρχαία Ελληνική Τραγωδία, Δημοτικό τραγούδι και Ελληνικούς χορούς. Υπήρξε βοηθός του στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή και στους «Πέρσες» του Αισχύλου.

Αποφοίτησε από την Ανώτερη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη το 1973.

Επιπλέον, σπούδασε Βυζαντινή Μουσική, Ευρωπαϊκή Μουσική, Μουσικοκινητικό Σύστημα του Carl Orff, Κίνηση, Χορό, Χοροθεραπεία, Φωνητική και Τραγούδι.

Ως ηθοποιός έχει παίξει από το 1975 μια σειρά ρόλων κυρίως κλασσικού ρεπερτορίου, σε διάφορα μεγάλα θέατρα όπως Επίδαυρος, Ηρώδειο, Φιλίππους κ.α.

Επιπλέον έχει λάβει μέρος σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες.

Ως σκηνοθέτης έχει σκηνοθετήσει τραγωδίες, μουσικοκινητικές παραστάσεις, Όπερα, καθώς και μια πληθώρα έργων του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.

Διδάσκει υποκριτική, φωνητική και μουσική.

Το 1993 δημιουργεί τον καλλιτεχνικό οργανισμό Μορφές Έκφρασης. Είναι ιδρυτής της Παραμυθένιας Ορχήστρας.

 

 Simone Mongelli

 Simone

Μουσικός κρουστών, ντράμερ, BodyMusicperformer, δάσκαλος.

Αριστούχος της Εθνομουσικολογίας (Ιταλία) και των παραδοσιακών κρουστών (Ελλάδα).
Τα ενδιαφέροντά του κυμαίνονται γύρω από την παραδοσιακή μουσική της Μεσογείου, την δημιουργική μουσική και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Έχει υπάρξει διευθυντής του φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής της Ιταλίας
Le Vie della Musica, ιδρυτής μουσικών projects, δημιουργός και σκηνοθέτης μουσικο-θεατρικών παραστάσεων και έχει συνεργαστεί με πληθώρα μουσικών, συνθετών, ηθοποιών, χορευτών και εικαστικών στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.
Ο
Simone Mongelli έχει βραβευθεί ως μουσικός στην Ιταλία και στην Ελλάδα και έχει προσωπική δισκογραφία. Έχει δημιουργήσει με τα χρόνια μία έντονα προσωπική γλώσσα, βασισμένη κυρίως στην μελέτη και τη γνώση των παραδοσιακών ρυθμών και ήχων.
Με το
Body Music ασχολείται από το 2007. ‘Εχει μελετήσει και κατόπιν συνεργαστεί με πολύ σημαντικές προσωπικότητες του είδους παγκοσμίως.
Το 2016 κυκλοφόρησε το
cd Bodyterranean, ένα Body Music έργο, με πολύ σημαντικές διεθνείς συμμετοχές, το οποίο από το 2017 παρουσιάζεται σαν μουσικο-κινητική παράσταση
Διδάσκει κρουστά και
Body Music σε σχολεία, σχολές, εργαστήρια και σεμινάρια σε διάφορες χώρες, και χρησιμοποιεί την BodyMusicως εκπαιδευτικό εργαλείo και σε εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα.

ΔΑΝΑΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Stergiou

Ξεκίνησε να μελετά μουσική από μικρή παίζοντας πιάνο και τραγουδώντας σε χορωδίες. Μεγαλώνοντας αγάπησε πολύ την παραδοσιακή μουσική και την τζαζ (τραγούδι-χορός). Σπούδασε δασκάλα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο ΕΚΠΑ, ενώ παράλληλα συνέχισε τις σπουδές της στα θεωρητικά της μουσικής, τα μουσικοπαιδαγωγικά και το τραγούδι. Διδάχτηκε το σύστημα του Carl Orff από τον Θωμά Κινδύνη στο θέατρο Μορφές Έκφρασης. Είναι τελειόφοιτος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Kodaly, μέλος της χορωδίας Chores, τραγουδά, παίζει σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις, αγαπά τον ρυθμό και λατρεύει τη διδασκαλία σε παιδιά.

 

Φόρμα εγγραφής

 

Το κόστος για όλες τις 3 εβδομάδες ανέρχεται στα 390€.

Εάν θελήσετε το μενού από εμάς, αυτό θα στοιχίσει άλλα 40€ την εβδομάδα και περιλαμβάνει δεκατιανό και μεσημεριανό.

Αν χρειαστείτε και τη μεταφορά με πούλμαν των παιδιών σας αυτό θα κοστίσει 50 € την εβδομάδα.

Εάν υπάρχουν αδέλφια στη συμμετοχή θα υπάρξει έκπτωση 10% μόνο επί των διδάκτρων και όχι για το μενού και το πούλμαν.


 4024,    17  Μαϊ  2023 ,   summercamps

Επικοινωνία

Αλκμήνης 13, Αθήνα, 118 54 (Κ. Πετράλωνα)
Τηλέφωνο: 210-3464903, 210-3464002
Email: info@morfesekfrasis.gr

Για να μαθαίνετε τα νέα μας!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε νέα για τις νέες παραστάσεις και τις προσφορές μας.