Κούκου! Μια βόλτα στο δάσος (18 μηνών - 5 ετών)

Είπαν για εμάς: Κούκου! Μια βόλτα στο δάσος...

Είπαν για εμάς: Κούκου! Μια βόλτα στο δάσος...

Από την Άσπα Τόρνου στο Theatromania.gr

...πρωινό Κυριακής και άλλη μια παράσταση προστίθεται στο ενεργητικό θεατρικό υπόβαθρο της μικρής μου Δάφνης... «Κου-κού... μια βόλτα στο δάσος» λοιπόν....στο θέατρο Μορφές Έκφρασης στα Πετράλωνα.
Πρόκειται μια από τις λίγες παραστάσεις που απευθύνονται σε ηλικία από 18 μηνών έως 6 ετών... συνεπώς μάνουλες, τρέξτε να την δείτε... αφού με το άκουσα παράσταση-παιχνίδι φαντάστηκα αμέσως πως θα είναι διαδραστική! Ναι όντως, έτσι ήταν... ένα χαρούμενο ομαδικό παιχνίδι μόνο που είναι θεατρική παράσταση....

- «Κού-κου! Θέλεις να παίξουμε;» είπε ένα πολύχρωμο πουλί κρυμμένο μέσα στις φυλλωσιές του δέντρου.
- «Ω, ναι!» απάντησε το πολύ ζωηρό παιδί.
- «Όμως πού είσαι;»
- «Έλα να με βρεις!»

Η παράσταση δεν είναι απλά διαδραστική, έχει τραγούδι, μουσική, πολύ ρυθμό και κίνηση. Η ιστορία λέει για ένα ζωηρό παιδί που χάνεται στο δάσος ψάχνοντας τον Κούκου, ένα πολύχρωμο πουλί. Μέχρι να τον βρει ζει μια μικρή περιπέτεια και ανακαλύπτει τη φύση. Οι ηθοποιοί - εμψυχωτές παρασύρουν τα παιδιά πάρα πολύ εύκολα... Υπήρχαν στιγμές που πραγματικά όλα τα παιδάκια ήταν στη σκηνή!

Το παιδί άρχισε να ψάχνει ώσπου βρέθηκε μέσα στο δάσος! Δειλά, δειλά στην αρχή και με ενθουσιασμό στην συνέχεια, το παιδί και ο πολύχρωμος φίλος του, θα αρχίσουν ένα παιχνίδι ανακάλυψης που θα τους φέρει πιο κοντά στη φύση. Θα παίξουν με τις σταγόνες της βροχής, θα κρυφτούν από τον κεραυνό και θα κολυμπήσουν στα γαλάζια νερά του ποταμού ώσπου η κοινή τους περιπέτεια θα τους οδηγήσει σε μια υπέροχη φιλία.

Τα Θέματα που προσεγγίζει είναι τα στοιχεία της φύσης (Νερό, βροχή, κεραυνός, αέρας), μέρα – νύχτα, γνωριμία με το δάσος, προστασία της φύσης, φιλία. Τα παιδάκια θα δουν από κοντά φυσικά μουσικά όργανα και πώς με αυτά μπορούν όχι μόνο να παίξουν μουσική αλλά και να αναπαράγουν τους ήχους της φύσης.

Το κείμενο είναι ιδιαίτερα προσεγμένο ως προς την λεκτική του προσέγγιση ώστε να διευκολύνει το παιδί να κατανοήσει και να αφομοιώσει όλα τα νοήματα της παράστασης.

Βοηθά κατά την γνώμη μου, τους μικρούς θεατές όχι μόνο να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους αλλά να κοινωνικοποιηθούν και να επικοινωνήσουν με συνομηλίκους τους. Όλα τα παιδάκια, ήταν ενθουσιασμένα με το ρόλο που είχαν στην αναζήτηση του νέου τους φίλου, του κούκου... Με την μικρή μου ακόμα τραγουδάμε...κούκου, μια βόλτα στο δάσος, περπατώ και σταματώ!

Ξεκινήστε όλοι λοιπόν μαζί με τα παιδάκια σας... μια φανταστική βόλτα στο δάσος, για να συναντήσετε πολύ τραγούδι, παιχνίδι και να κάνετε πολλούς φίλους!

Η μουσική της παράστασης είναι βασισμένη στο μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα του Carl Orff.

Kou-Kou Mia volta sto Dasos 0- MorfesEkfrasis 1 1

Από τη Μίνα Πελέκη στο kathemeragoneis.com

Κυριακή σημαίνει θέατρο, γι αυτό κι εμείς βρεθήκαμε στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης για να απολαύσουμε την παράσταση Κούκου! Μια βόλτα στο δάσος... Συνδυάζοντας το παιχνίδι, το τραγούδι και τους ήχους των οργάνων, οι ηθοποιοί μας μετέφεραν σε ένα χαρούμενο σκηνικό, όπου τα παιδιά παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν, ενώ παίζουν... κρυφτό (!), καθώς ψάχνουν να βρουν πού έχει κρυφτεί ο Κούκου, ένα πανέμορφο πουλί.

Με αφετηρία αυτήν την υπέροχη ιδέα, η παράσταση καλεί τα παιδιά να συμμετέχουν καθ'όλη τη διάρκεια της παράστασης σε ποικίλες εμπειρίες μέσα στο δάσος... πώς κάνει η απαλή βροχή... κι όταν δυναμώνει;... πώς ανάβουμε φωτιά;... το ποταμάκι πώς φουσκώνει και κυλά;... Τα παιδιά βιωματικά αρχίζουν να εκξοικειώνονται με στοιχεία της φύσης και του δάσους, μαθαίνοντας έτσι αξίες όπως η προστασία και η αγάπη για το περιβάλλον.

Το "Κούκου! Μια βόλτα στο δάσος..." ήταν μία έντονα συμμετοχική και βιωματική παράσταση, που απολαύσαμε μικροί και μεγάλοι όλων των ηλικιών... υπολόγισα καμιάτριαντριά παιδιά που βρίσκονταν μαζί με τους ηθοποιούς στη σκηνή και έοιαζαν εκεί από την αρχή μέχρι το τέλος. Ακόμα και οι πιο επιφυλακτικοί μικροί θεατές, που στην αρχή της παράσταση πορτιμούσαν την αγκαλιά της μαμάς ή του μπαμπά, αφέθηκαν σταδιακά στην αγκαλιά του δάσους και συμμετείχαν στην παράσταση.

Ήταν για εμάς μια πολύ ευχάριστη εμπειρία και σίγουρα την προτείνουμε για παιδιά από 18 μηνών έως 5 ετών.

 

koukou11

 

Από το elamazi.gr

Την Κυριακή παρακολουθήσαμε με τον 2,5 ετών γιό μου την παιδική παράσταση "Κούκου ! Μια βόλτα στο δάσος" στις Μορφές Έκφρασης.Πολύ διαδραστική παράσταση, τα παιδάκια συμμετέχουν από την πρώτη κιόλας στιγμή,παίζουν μαζί με τους ηθοποιούς και τραγουδούν...Το τραγούδι της παράστασης το τραγουδάμε ακόμα!
Στο τέλος μπορέσαμε να δούμε από κοντά όλα τα μουσικά όργανα κάτι που ενθουσίασε πάρα πολύ τον μικρό

 

 

 

 

 


Επικοινωνία

Αλκμήνης 13, Αθήνα, 118 54 (Κ. Πετράλωνα)
Τηλέφωνο: 210-3464903, 210-3464002
Email: info@morfesekfrasis.gr

Για να μαθαίνετε τα νέα μας!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε νέα για τις νέες παραστάσεις και τις προσφορές μας.