e-banner

ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Πλήρες πρόγραμμα παραστάσεων και σχολικών δράσεων 2016 - 2017

Έτοιμο το πλήρες πρόγραμμα με τις παραστάσεις και τις σχολικές εκπαιδευτικές δράσεις
2016-2017
 
Για την σχολική χρονιά που μόλις ξεκινάει έχουμε πολλά να πούμε, νέες συνθήκες και νέες προκλήσεις για τους μαθητές που καλούνται να μάθουν να ζούνε σε μια νέα πραγματικότητα, πολύ διαφορετική από αυτήν που ήξεραν οι γονείς τους, με πολλές αλλαγές στην κοινωνική, μορφωτική, οικονομική σύνθεση του περιβάλλοντος στο οποίο καλούνται να μεγαλώσουν, να μάθουν αλλά και να κατανοήσουν.
Το φετινό μας πρόγραμμα διαμορφώθηκε λαμβάνοντας τις συνθήκες της εποχής και τις ανάγκες των παιδιών, προσφέροντας τους παράλληλα αισθητική, ψυχαγωγία, χαρά και ομορφιά για τη ζωή!
 
Σας παρουσιάζουμε λοιπόν το φετινό μας πρόγραμμα:
 
 
 
 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 
 
 
«Ο Χαχά, η Χιχί και το αερόστατο της Ειρήνης» (4-10 ετών)
 
Ο Χαχά και η Χιχί αποφασίζουν να κάνουν κάτι χρήσιμο στη ζωή τους, να βρούνε τον δικό τους σκοπό… Έτσι με ένα αερόστατο αποφασίζουν να ταξιδέψουν στον κόσμο για να τον κάνουν χαρούμενο. Μια τυχαία συνάντηση με τον Πέπε, ένα παιδί – πρόσφυγας πολέμου, θα τους κάνει να καταλάβουν την δυστυχία που προκαλεί ο πόλεμος και η βία στις καθημερινές ανθρώπινες σχέσεις,  αλλά και τον πόνο του νέου φίλου τους, που χωρίς να το θέλει έφυγε από τη χώρα του!  Έτσι τα παιδιά παίρνουν μια νέα απόφαση και θέτουν ως νέα του αποστολή να διώξουν τον κ.Πόλεμο και να φέρουν την Ειρήνη στον κόσμο.
Αποκλειστικά με ζωντανή μουσική, συμμετέχουν 6 ηθοποιοί-μουσικοί, με ήχους από διάφορες γωνιές του κόσμου.
 
 

 
 
«Το παιδί και το κουδουνάκι» (3-9 ετών)
 
Ένα παιδί αγαπά ένα απλό παιχνίδι, ένα μικρό κουδουνάκι, ένα δέντρο του το παίρνει και δεν του το δίνει πίσω… Το παιδί θα κάνει για πάντα για να πάρει πίσω το κουδουνάκι του!!!
Ένα Ελληνικό Λαϊκό παραμύθι, διδάσκει στα παιδιά την δικαιοσύνη, την βοήθεια, αλλά και την ελπίδα πως το κακό ποτέ δεν μένει απλήρωτο. Μια πολύ αστεία παράσταση, με εκκεντρικούς ήρωες , και πολύ περιπέτεια!!!
Κατά την διάρκεια της παράστασης δίνουμε στα παιδιά κουδουνάκια , τα οποία χρησιμοποιούν στη συνέχεια ως μουσικά όργανα. Το μεγαλύτερο μέρος του έργου έχει ζωντανή μουσική.
 
 
 
 
«Κουκού, μια βόλτα στο δάσος» (2-6 ετών)
 
 
Ένα πολύ ζωηρό παιδί παίζει κρυφτό με έναν μικρό κούκο, κάποια στιγμή, μέσα από το παιχνίδι τους, το παιδί θα βρεθεί στο δάσος… ένα μέρος άγνωστο… μα και όμορφο… έτσι ξεκινάει μια πολύ όμορφη βόλτα στο δάσος, όπου μαζί με τα παιδιά-θεατές, θα περιπλανηθούμε και θα γνωρίσουμε στοιχεία της φύσης: τη βροχή, τη φωτιά, το νερό, κ.α. Και σιγά σιγά θα ανακαλύψουμε ότι το δάσος είναι ένα μεγάλο σπίτι, το σπίτι του φίλου μας, του κούκου, αλλά και όλων των άλλων ζώων!
Στην παράσταση η ζωντανή μουσική αλληλεπιδρά με την κίνηση, την συμμετοχή των μικρών παιδιών στην φανταστική μας περιπέτεια
 
 
 
 
 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 
 
 
 
Καλικάντζαροι, αποστολή γη! (4-12 ετών)
 
Μια πολύ όμορφη Χριστουγεννιάτικη παράσταση τύπου musical, με υπέροχες μουσικές και τραγούδια που παίζονται όλα ζωντανά στη σκηνή. Μια υπέροχη Χριστουγεννιάτικη ιστορία που μιλάει για τη δύναμη της αγάπης  στις ζωές των ανθρώπων. 
Λίγα λόγια για το έργο:
Σε μια πόλη όλοι ετοιμάζονται για να γιορτάσουν την γιορτή της αγάπης, τα Χριστούγεννα, όμως κάτω από τη γη ο νέος αρχηγός των καλικαντζάρων, ο πανούργος Μανδρακούκος, έχει καταστρώσει ένα  τρομερό σχέδιο που επιτέλους θα κάνει το αιώνιο όνειρο των καλικαντζάρων αληθινό: Να κάνουν τον κόσμο δικό τους!  Θα μπορέσει κάποιος να τους σταματήσει; Τι θα κάνει ο άγιος Βασίλης για όλ’ αυτά;  Και η αγάπη των ανθρώπων θα είναι αρκετά δυνατή για να σταματήσει τα απαίσια σχέδια τους; 
 
 
 
 
Καλικαντζαροζαβολιές ( 4- 12 ετών) 
 
Προσοχή, προσοχή οι καλικάντζαροι έρχονται στο σχολείο σας! Με παιχνίδι, τραγούδι και χορό, τα γνωστά σε όλους καλικαντζαράκια θα παρασύρουν τα παιδιά σε τρομερές καλικανταζροζαβολιές! Με ζωντανή μουσική οι καλικαντζαροζαβολιές είναι μια παράσταση που θα μας κάνει να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε αλλά και να δούμε να ζωντανεύει μπροστά μας το παραδοσιακό παραμύθι της Μάρως και της κακιάς της αδερφής που πήγαν στο μύλο για ν’ αλέσουν το αλεύρι τους μια Χριστουγεννιάτικη μέρα… δεν ξέραν όμως πως εκεί παραμόνευαν και οι καλικάτζαροι!
 
 
 
 
 ΑΠΟΚΡΙΕΣ 
 
 
Το γαϊτανάκι της αποκριάς (3-7 ετών)
 
Το παραδοσιακό Ελληνικό γαϊτανάκι ζωντανεύει και πάλι για να χαρίσει στα παιδιά μια ξεχωριστή αποκριά! Με τραγούδι, χορό, ζωντανή μουσική  και παραμύθια τα παιδιά θα ξεφαντώσουν αλλά θα μάθουν για το έθιμο. Επίσης με την δική τους συμμετοχή θα μάθουν αλλά και θα γίνει δραματοποίηση του παραδοσιακού αποκριάτικου τραγουδιού: «Παντρεύουμε τον κάβουρα». Φυσικά όλ’ αυτά με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής!
 
 
 
 
 
 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 
 
 
 
Θέμα: Διαφορετικότητα
 
«Ο Δράκος των χρωμάτων» (3-6 ετών) ) (παράσταση – παιχνίδι)
 
 Τι θα γινόταν εάν ένας πεινασμένος και λιχούδης δράκος έτρωγε όλα τα χρώματα του δάσους; Μια πολύ διασκεδαστική παράσταση παιχνίδι για μικρά παιδιά, όπου θα παίξουμε, θα χορέψουμε, θα ψάξουμε και θα ανακαλύψουμε τα χρώματα αλλά και τη σημασία και την ομορφιά της διαφορετικότητας στους ανθρώπους! Στην παράσταση χρησιμοποιούμε και μια κατασκευή τύπου Κινέζικου Δράκου, όπου τα παιδιά θα την κινήσουν και θα την κάνουν να χορέψει!
 
 
 
 
Θέμα: Συναισθήματα
 
 «Το απίστευτο ταξίδι του κ.Πικ» (4-9 ετών) (παράσταση – παιχνίδι)
 
Μαζί με τον καθηγητή αστροφυσικής, τον παγκοσμίου φήμης γνωστό ως κ.Πικ, τα παιδιά θα ταξιδέψουν στο διάστημα για να ανακαλύψουν τους πλανήτες των συναισθημάτων! Στο τέλος του ταξιδιού θα έχουν μάθει πολλά για τα συναισθήματα και για θα φτιάξουν τον χάρτη των συναισθημάτων που οδηγεί στον πλανήτη της χαράς!
Στο τέλος ο κ.Πικ θα χαρίσει στην τάξη έναν χάρτη – συναισθημάτων για να θυμούνται όλοι το απίστευτο ταξίδι τους!
 
 
 
 «Η μαγική μάσκα» (11 – 15 ετών) (Θεατρικό εκπαιδευτικό παιχνίδι)
 
Λίγα λόγια για την ιστορία:
 Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αιγύπτου βρίσκεται καλά φυλαγμένη, σε μια ειδική προθήκη που εξουδετερώνει τις δυνάμεις της, η «μαγική μάσκα», ένα βράδυ έμπειροι διαρρήκτες καταφέρνουν να την κλέψουν… Τώρα η μαγική μάσκα είναι ενεργή!!!
Μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα γνωρίσουμε τα συναισθήματα μας και την συναισθηματική νοημοσύνη, θα μάθουμε να τα αναγνωρίζουμε, να τα παριστάνουμε και θα καταλάβουμε πως αυτά επιδρούν στις ζωές μας!
 
 
 
Θέμα: Επικοινωνία 
 
«Ο σχοινοβάτης» (7-9 ετών) (Θεατρικό εκπαιδευτικό παιχνίδι)
 
Λίγα λόγια για την ιστορία:
Στο Παρίσι ένας μοναχικός σχοινοβάτης γνωρίζει την Μάριαν, ένα όμορφο κορίτσι που μένει στο απέναντι παράθυρο, έχει μια γάτα και πίνει πάντα τον καφέ της μόνη της. Η φιλία τους θα αλλάξει την ζωή τους, και θα τους κάνει να ανακαλύψουν τα εμπόδια που τους κρατάνε μακριά!
Τι σημαίνει επικοινωνώ; Και πως μπορεί η επικοινωνία να ενώσει τους ανθρώπους και να τους κάνει πιο ευτυχισμένους;  
 
Μάθετε περισσότερα
 
 
 
Θέμα: Γνωριμία με τη Μουσική
 
«Η βαρκούλα ταξιδεύει» (3-8 ετών)
 
Ταξιδεύουμε με μια μικρή βαρκούλα στον μαγικό κόσμο της μουσικής!
Πως η φύση γεννάει ήχους; και πως οι ήχοι μουσική; Ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα, τύμπανα και άλλα μουσικά όργανα θα γίνουν συνοδοί των παιδιών στην πρώτη τους μουσική σύνθεση! (βασισμένο στο μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα του Carl Orff)
 
 
 
Κύκλος κρουστών: κρούω, μιλώ, συνυπάρχω  (6-12 ετών)
 
Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή και θα εξερευνήσουν τον ήχο μέσω των κρουστών οργάνων, της φωνής και της κίνησης. Έχει ως στόχο την ανάπτυξη της επικοινωνίας, του ρυθμού, της μουσικότητας ,της αντίληψης, της ελεύθερης έκφρασης, του αυτοσχεδιασμού, της αυτοεκτίμησης, της συνεργασίας έναντι  του ανταγωνισμού, την έννοια της ομάδας και τους τρόπους για την εύρυθμη λειτουργία της καθώς και τις προεκτάσεις σε κοινωνικό επίπεδο (οικογένεια , περιβάλλον κ.α).
Μέσα από παιχνίδια Orff και συζητήσεις τα παιδιά μαθαίνουν να ακούν, να παρατηρούν και να δρουν. Να στηρίζουν τη διαφορετικότητα  και τη μοναδικότητα του ατόμου και εν τέλει να λειτουργούν εντός της ομάδας βιώνοντας μια ευχάριστη διαδικασία μάθησης.
Τι θα κάνουμε:
Γνωριμία με τα κρουστά, γνωριμία με τον ρυθμό,  body percussion, ηχητική επένδυση της κίνησης και  ηχητική επένδυση μιας ιστορίας.
 
 
 
 
Θέμα: Κυκλοφοριακή αγωγή για μικρά παιδιά
 
Άκου, Κοίτα, πέρνα ( 4-6 ετών)
 
Με τραγούδι – παραμύθι και μουσική το «Κοίτα, Άκου, Πέρνα» αποτελεί ένα πολύ ευχάριστο και διασκεδαστικό πρόγραμμα που ταυτόχρονα όμως έχει και μια πολύ σημαντική και σοβαρή αποστολή: το να μάθουν τα παιδιά να περνάνε τον δρόμο με ασφάλεια!
 

Η ζωή μας καλεί να τη γνωρίσουμε

Επικοινωνία

Αλκμήνης 13, Αθήνα, 118 54 (Κ. Πετράλωνα)
Τηλέφωνο: 210-3464903, 210-3464002
Email: info@morfesekfrasis.gr

Για να μαθαίνετε τα νέα μας!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε νέα για τις νέες παραστάσεις και τις προσφορές μας.