Καλικάτζαροι: αποστολή γη! (Χριστουγεννιάτικο musical)

Χριστουγεννιάτικη παράσταση

 

-Πού πας! Με ποιόν μιλάς! Και τι στο στόμα μασουλάς ! Ο αρχηγός μας ΞΕΡΕΙ!!! 
-Καλικάντζαροι!!! Θα γίνουν όλα ΑΝΩ – ΚΑΤΩ! Θα γίνουν όλα ΣΚΟΝΗ! 
-Και η αγάπη;;; Θα καταφέρουν, άραγε, οι Καλικάντζαροι να νικήσουν την αγάπη;
 
Υπόθεση :
 
Δύο μουσικοί του δρόμου ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, μια παράξενη ανησυχία όμως έρχεται να διαταράξει την γιορταστική ατμόσφαιρα... Χωρίς να ξέρουν για ποιον λόγο και γιατί διασθάνονται πως κάτι πάει στραβά! Μάταια θα ψάξουν στην πόλη για κάποιο σημάδι, αφού το μόνο που θα αντικρύσουν είναι χαρά και προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα: Νοικοκυρές καθαρίζουν τα σπίτια τους, οι ζαχαροπλάστες φτιάχνουν μελομακάρονα  και η πόλη στολίζεται με λαμπιόνια και παιχνίδια. Μα ξαφνικά, συνειδειτοποιούν πως αυτό που τους ανησυχούσε δεν βρισκόταν πάνω στη γη, μα κάτω απ' αυτήν κι έτσι θα βρεθούν μέσα στην φωλιά των καλικαντζάρων! 'Ετσι, άθελα τους.θα παραβρεθούν στη συνελεύση τους και θα ακούσουν τα τρομερά σχέδια του νέου τους αρχηγού, του πανούργου Μανδρακούκου!
Πως θα καταφέρουν οι δυο μουσικοί να σώσουν την ανθρωπότητα από τα νύχια των καλικαντζάρων, πως θα μπλεχτεί σε όλη αυτή την ιστορία ο άγιος Βασίλης και πόσο δυνατή είναι τελικά η αγάπη, αυτά θα τα μάθετε, θα τα δείτε και θα τα ακούσετε στην παράσταση! 
 
Η παράδοση συναντάει το σήμερα:
 
Οι καλικάντζαροι πλάσματα μοχθηρά και βρώμικα, ανεβαίνουν στη γη το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων για να προκαλέσουν μόνο μπελάδες στους ανθρώπους. Όλο το χρόνο, ζούνε κάτω από τη γη και κόβουν το δέντρο της ζωής... Έτσι μας παραδίδονται από μύθους και παραμύθια της Ελληνικής μας παράδοσης. Πως όμως θα μπορούσαν να γίνουν μέτοχοι της σημερινής πραγματικότητας και να αποκτήσουν ξανά ζωή στο σήμερα; Αυτή ήταν και η πρόκληση του έργου να ξαναδώσουμε στους καλικάτζαρους έναν αληθινό ρόλο στο σημερινό κόσμο. Εκσυγχρόνισαν και αυτοί τις μεθόδους τους, και από τώρα και μπρος κυκλοφορούν και πάλι ανάμεσα μας!
 
Μουσική και τραγούδι:
 
Η παράσταση αυτή είναι μουσικοθεατρική με πολλά στοιχεία musical ! Η μουσική και τα τραγούδια, που και τα δύο γράφτηκαν για την παράσταση παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του έργου, ενώ οι περισσότερες συνθέσεις παίζονται ζωντανά στη σκηνή. Όργανα που χρησιμοποιούμε είναι: ακορντεόν, κιθάρα, σαξόφωνο, ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα και διάφορα κρουστά. Τα παιδιά θα μάθουν και αυτά ένα τραγούδι, αφού σε ένα μέρος της παράστασης οι καλικάντζαροι θα ζητήσουν την ενεργή συμμετοχή τους! 
 
Ιστορικό:
 
Η παράσταση γράφτηκε πέρυσι και παρουσιάστηκε στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης κατά την περίοδο των Χριστουγέννων όπου το κοινό αγκάλιασε με μεγάλη αγάπη και ενθουσιασμό το νέο αυτό μουσικό έργο. Ξεχώρισαν οι μουσικές και η χαρά και φυσικά η αγάπη που πρωταγωνιστεί σε όλο το έργο!
 
 
Συντελεστές:
 
Κείμενα – σκηνοθεσία:  Άννα Σεβαστή Τζίμα
Μουσική:  Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης
Στίχοι: Άννα Σεβαστή τζίμα
Χορογραφίες:  Γιάννα Μελλά
Ενδυματολογία:  Βάγια Νικολακοπούλου
 
Παίζουν: 
Αλίκη Ζωγράφου, Γεωργία Κούκα , Θανάσης Μάκος , Πασχάλης Μηλιορέλλης, , Μάνθος Μουστάκας, , Τάνια Χαντζή
 
Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 12 ετών.
Διάρκεια: 1 ώρα
Η παράσταση δεν μεταφέρετε σε σχολεία λόγω των υψηλών απαιτήσεων που έχει από άποψη ηχητικής κάλυψης.
Γίνονται οργανωμένες πρωινές παραστάσεις στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης.
 
Κλείστε την παράσταση στα τηλέφωνα: 2103464903, 210 3464002
Επίσης μπορείτε να ζητήσετε πρόσκληση, εάν είστε εκπαιδευτικός και θέλετε να προτείνετε την παράσταση στο σχολείο σας.      
(1 διπλή πρόσκληση ανά σχολείο)
 
kalikatzariomw kalikatzariduow kalikatzaroiomadikow
 

 


Επικοινωνία

Αλκμήνης 13, Αθήνα, 118 54 (Κ. Πετράλωνα)
Τηλέφωνο: 210-3464903, 210-3464002
Email: info@morfesekfrasis.gr

Για να μαθαίνετε τα νέα μας!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε νέα για τις νέες παραστάσεις και τις προσφορές μας.