Αρχείο παραστάσεων

2013 Έξι σκίτσα για τον αόρατο κόσμο του Erik Satie

Λίγα λόγια για την παράσταση:

   Ο αόρατος κόσμος, είναι εκείνος που εμείς αντιλαμβανόμαστε αλλά που οι άλλοι δεν μπορούν να δουν. Κάθε παιδί κρύβει στην τσέπη του ένα μαγικό ραβδάκι που μεταμορφώνει ένα σπιρτόκουτο σε υπερωκεάνιο.

Ο καλλιτέχνης Satie ως μικρός «αποκρυφιστής» ανακαλύπτει και ξεκλειδώνει νέες πόρτες στο χώρο της μουσικής έκφρασης χωρίς ποτέ να συμβιβάζεται με τις αποδεκτές “γήινες” φόρμες.

   Κάθε μέρα φόραγε το κουστούμι του, ως πραγματικός ηθοποιός και επαναλάμβανε τις σκηνές του, ανάλογα με τη διάθεση του. Με την εκκεντρικότητα του δημιούργησε μια πολύ αναγνωρίσιμη περσόνα, που ο καθένας μπορούσε να προσεγγίσει, μα η πραγματική ζωή για τον Satie βρισκόταν στον αόρατο κόσμο.Μια λεπτεπίλεπτη μινιμαλιστική προσέγγιση της ζωής, του έργου και της κοσμοθεωρίας του εκκεντρικού γάλλου συνθέτη.
   Γιατί το έργο αυτό σήμερα; Η αντίσταση μας στον «πολύ πολύ πραγματικό κόσμο» που μας επιβάλλουν πλασμένος με οράματα οικονομικής ανέχειας, πνευματικής σύγχυσης και ζοφερού μέλλοντος θα είναι εκείνη που θα μας κρατήσει στην επιφάνεια. Ο δικός μας κόσμος, τα οράματά μας, οι ιδέες μας και τα όνειρά μας αποτελούν το μόνο αληθινό όπλο μας. Ναι, η αντίσταση θα γίνει στον αόρατο κόσμο, σε αυτόν που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει χωρίς τη δική μας βούληση. Ο Erik Satie, υπήρξε μια τέτοια προσωπικότητα, άλλαξε τον κόσμο γύρω του… όταν αποφάσισε να μείνει πιστός στον εαυτό του!

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε στις 13 και 16 Οκτωβρίου στο Φεστιβάλ Μικρό Παρίσι των Αθηνών όπου απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από το κοινό και διακεκριμένους καλεσμένους.

Συντελεστές:
Ιδέα - κείμενα – σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Δημήτρης Παλαιογιάννης

Στον ρόλο του Erik Satie: Ανδροκλής Δεληολάνης

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:
Βλασία Βερβέρη,  Ανδροκλής Δεληολάνης,  Κλεονίκη Καραχάλιου, Νάνσυ Κλαμπάτσα,  Θοδωρής Λακιώτης,  Πασχάλης Μηλιορέλλης, Μαριλένα Νιάγου, Τάσος Νταβάκος, Δημήτρης Παλαιογιάννης, Ευγενία Παπαδάκη, Αλέξανδρος Πισκιούλης, Νικόλας Σιδερίδης, Άννα Σεβαστή Τζίμα
Και τα παιδιά:  Μελπομένη Ζουμπαντή, Νάνσυ Νάκου, Ορέστης Κινδύνης


Επικοινωνία

Αλκμήνης 13, Αθήνα, 118 54 (Κ. Πετράλωνα)
Τηλέφωνο: 210-3464903, 210-3464002
Email: info@morfesekfrasis.gr

Για να μαθαίνετε τα νέα μας!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε νέα για τις νέες παραστάσεις και τις προσφορές μας.