Αρχείο παραστάσεων

2003 Ιστορίες μακρινές και αλλιώτικες

Μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη σε δύο δημοτικά τραγούδια• «Της Λυγερής και του Χάρου» «Του Μαυριανού και της αδερφής του».

Σημείωμα Σκηνοθέτη:
   Σήμερα, σε μια εποχή που φωτίζεται από αστραπές, δηλαδή από μια ταχύτητα ιλιγγιώδους καταναλωτικής μανίας και εύκολου κέρδους, τι θα μπορούσε να προσφέρει το Δημοτικό Τραγούδι που προέρχεται από μιαν άλλη εποχή, αγροτική στη συγκρότησή της και που οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα που σηματοδοτεί, τείνουν, αν δεν έχουν κιόλας εξαφανισθεί, παρά τις προσπάθειες λίγων φωτισμένων ανθρώπων;
   Για εμάς, στις Μορφές Έκφρασης, ένας είναι ο λόγος που συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με το Δημοτικό μας Τραγούδι. Οι απλές αλήθειες, ο ζωντανός ελληνικός λαϊκός λόγος που κρατάει και λέει ό,τι και για ό,τι είναι φυσικό να λέει. Μια απλή σοφία, περασμένη από τη βιωματική σήτα του λαού μας, με ανάγλυφο τρόπο καθρεφτίζει σε μας ότι η ποίηση, αντάμα με το τραγούδι και τον χορό, δε χρειάζεται να είναι γριφώδης ούτε περίτεχνη για να απεικονίσει τις διαδρομές και τις περιπέτειες της ανθρώπινης ψυχής.

 

 

LygerisSyntelMavrianouSynt  


Επικοινωνία

Αλκμήνης 13, Αθήνα, 118 54 (Κ. Πετράλωνα)
Τηλέφωνο: 210-3464903, 210-3464002
Email: info@morfesekfrasis.gr

Για να μαθαίνετε τα νέα μας!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε νέα για τις νέες παραστάσεις και τις προσφορές μας.