Αρχείο παραστάσεων

2015 Καλικάντζαροι! Αποστολή Γη

Προσοχή έρχονται!
 
TITLE
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι καλικάντζαροι γίνονται musical!
 
Κείμενα - σκηνοθεσία:  Άννα Σεβαστή Τζίμα / / Μουσική: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης
 
kalikatzaroi3  apostoligi2  apostoligi3  apostoligi4
 
 
«Ένα αριστουργηματικό Χριστουγεννιάτικο έργο, που θα σας εκπλήξει με τις πανέμορφες μουσικές του, τους τρομερούς καλικάντζαρους, 
αλλά και με τη δύναμη της αγάπης που κρατάει ακόμα και τον κόσμο στη θέση του!»
 
Υπόθεση :
 
Δύο πλανόδιοι μουσικοί ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, μια παράξενη ανησυχία όμως έρχεται να διαταράξει την γιορταστική ατμόσφαιρα... Μάταια θα ψάξουν στην πόλη για κάποιο σημάδι, αφού το μόνο που θα αντικρύσουν είναι χαρά και προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα: Νοικοκυρές καθαρίζουν τα σπίτια τους, οι ζαχαροπλάστες φτιάχνουν μελομακάρονα  και η πόλη στολίζεται με λαμπιόνια και παιχνίδια. Μα επειδή ο κόσμος είναι και πάνω και κάτω, ξαφνικά, συνειδητοποιούν πως αυτό που τους ανησυχούσε δεν βρισκόταν πάνω στη γη, μα κάτω απ' αυτήν! 
 
Έτσι θα βρεθούν μέσα στην φωλιά των καλικαντζάρων και θα κρυφακούσουν τα σχέδια του τρομερού, πάνκακου και άσχημου αρχηγού τους, τον ξακουστό ΜΑΝΔΡΑΚΟΥΚΟ!  
 
Πως θα καταφέρουν οι δυο μουσικοί να σώσουν την ανθρωπότητα από τα νύχια των καλικαντζάρων, πως θα μπλεχτεί σε όλη αυτή την ιστορία ο άγιος Βασίλης και πόσο δυνατή είναι τελικά η αγάπη, αυτά θα τα μάθετε, θα τα δείτε και θα τα ακούσετε στην παράσταση! 
 
Η παράδοση συναντάει το σήμερα:
 
Οι καλικάντζαροι πλάσματα μοχθηρά και βρώμικα, ανεβαίνουν στη γη το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων για να προκαλέσουν μόνο μπελάδες στους ανθρώπους. Όλο το χρόνο, ζούνε κάτω από τη γη και κόβουν το δέντρο της ζωής... Έτσι μας παραδίδονται από μύθους και παραμύθια της Ελληνικής μας παράδοσης. Πως όμως θα μπορούσαν να γίνουν μέτοχοι της σημερινής πραγματικότητας και να αποκτήσουν ξανά ζωή στο σήμερα; Αυτή ήταν και η πρόκληση του έργου να ξαναδώσουμε στους καλικάτζαρους έναν αληθινό ρόλο στο σημερινό κόσμο. Εκσυγχρόνισαν και αυτοί τις μεθόδους τους, και από τώρα και μπρος κυκλοφορούν και πάλι ανάμεσα μας!
 
Μουσική και τραγούδι:
 
Υπέροχες μουσικές και τραγούδια θα ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους στον ρυθμό των Χριστουγέννων, ενώ παράλληλα η δράση και οι περιπέτειες των ηρώων προσφέρουν στους θεατές περιπέτεια και γέλιο. Κατά την διάρκεια της παράστασης οι καλικάντζαροι θα μαγέψουν τα παιδιά και θα τα κάνουν και αυτά βοηθούς τους, βάζοντας τα να συμμετέχουν με λόγια, τραγούδι και χορό στην εξέλιξη του έργου!
Οι Μουσικές και τα Τραγούδια της παράστασης είναι όλα πρωτότυπα και γράφτηκαν από τον μουσικοσυνθέτη Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη για τις ανάγκες της παράστασης.
 
Παραμυθένια ορχήστρα
 
Στην παράσταση συμμετέχει και η ¨Παραμυθένια Ορχήστρα¨ συνεισφέροντας τόσο θεατρικά όσο και μουσικά, παίζοντας ζωντανά επί σκηνής όλη την μουσική της παράστασης.
 
ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ 
 
Η ομάδα του Θωμά Κινδύνη, διατηρεί εδώ και 27 χρόνια μια ξεχωριστή θέση στον χώρο του πολιτισμού με παραστάσεις που ξεχωρίζουν για την ζωντάνια τους και την ποιότητα τους. 
 
Η σκηνοθέτης και συγγραφέας της παράστασης, Άννα Σεβαστή Τζίμα έχοντας στο ενεργητικό της αγαπημένες παραστάσεις των παιδιών (Κού-κου! Μια βόλτα στο δάσος… , Η χύτρα με το Χρυσάφι, το παιδί και το κουδουνάκι, Ο Πουλτσινέλα και το γελαστό δάσος) δημιουργεί μια προσεγμένη και γεμάτη με όμορφα μηνύματα παράσταση για τα παιδιά. «Η αγάπη είναι η πιο μεγάλη δύναμη του ανθρώπου!» 
 
 
Συντελεστές:
 
Κείμενα – σκηνοθεσία:  Άννα Σεβαστή Τζίμα
Μουσική:  Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης
Στίχοι: Άννα Σεβαστή τζίμα
Ενδυματολογία:  Βάγια Νικολακοπούλου
 
 
 
Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 12 ετών.
Διάρκεια: 1 ώρα
 
 

Για να έρθετε στην παράσταση: 210 3464903, 210 3464002

 
 

Επικοινωνία

Αλκμήνης 13, Αθήνα, 118 54 (Κ. Πετράλωνα)
Τηλέφωνο: 210-3464903, 210-3464002
Email: info@morfesekfrasis.gr

Για να μαθαίνετε τα νέα μας!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε νέα για τις νέες παραστάσεις και τις προσφορές μας.