e-banner

ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Η ιδανική Παιδεία καλλιεργείται μέσα από τις Τέχνες! Συνέντευξη του Θωμά Κινδύνη

Με αφορμή τη διοργάνωση του 4ου Καλλιτεχνικού camp, ο Θωμάς Κινδύνης μας μιλάει για τη διαπαιδαγώγηση μέσα από τις Τέχνες
 
Η ιδανική 
«Παιδεία» καλλιεργείται μέσα από τις Τέχνες 
 
Η κρίση αξιών που βιώνει η σύγχρονη εποχή μας, πιστεύω πως είναι μια κρίση παιδείας και προσωπικού πολιτισμού. Πρωτοβουλίες άξιων ανθρώπων κατά καιρούς, προσπαθούν να μειώσουν αυτό το χάσμα. Εμείς στις Μορφές Έκφρασης, εδώ και 24 χρόνια πορευόμαστε προς αυτόν το δρόμο, δίνοντας σε παιδιά και εφήβους, μέθοδο, χώρο και χρόνο έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για γνώση και χαρά. Έχουμε ασχοληθεί με τα παιδιά εδώ και μια δεκαπενταετία και η εμπειρία μας πλέον αλλά και τα πολύ θετικά αποτελέσματα είναι τα πιο σημαντικά μας κίνητρα για να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια. 
 
 
Η Ιδέα του Καλοκαιρινού Καλλιτεχνικού camp  
Με γνώμονα πως με το κλείσιμο των σχολείων, οι γονείς που εργάζονται δεν έχουν πολλές λύσεις για το πως  να γεμίσουν δημιουργικά το χρόνο των παιδιών τους και τα παιδιά καταλήγουν να αναλώνονται με ηλεκτρονικά παιχνίδια ή άσκοπες μετακινήσεις, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα καλοκαιρινό καλλιτεχνικό camp.  Μια καλοκαιρινή απασχόληση με αισθητική, συνεργασία και γνώση μέσα από τις Τέχνες (μουσική, κίνηση, θεατρικό παιχνίδι), που γεμίζει τα παιδιά με χαρά και δημιουργικότητα, μαθαίνοντάς τα παράλληλα αξίες όπως η συνεργασία και η αλληλεγγύη.
 
Ο Βοτανικός Κήπος Διομήδους
Πρόκειται για ένα καταπληκτικό κήπο, μια σκέτη πρόκληση για παιχνίδι και εξερεύνηση. Είναι ο δεύτερος χρόνος που το camp μας θα φιλοξενηθεί στο Βοτανικό κήπο και οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ιθύνοντες που υποστηρίζουν αυτή την δημιουργική μας προσπάθεια, όχι μόνο σε επίπεδο φιλοξενίας αλλά και με την ενεργή συμμετοχή τους, διαθέτοντας εξειδικευμένο προσωπικό για την ξενάγηση των παιδιών στο υπέροχο δάσος, με τα διάφορα ζώα και πτηνά που κυκλοφορούν, αλλά και στις καλλιέργειες των δενδρώνων, των ανθώνων, των ιστορικών φυτών και θεραπευτικών βοτάνων που έχουν πάρει τις ονομασίες τους μέσα από τη μυθολογία. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία τα παιδιά να ζήσουν λίγο στη φύση και μάλιστα όχι μακριά από το κέντρο της Αθήνας, ξεφεύγοντας από την ζεστή και άχαρη τσιμεντούπολη.
 
Το πρόγραμμα του 4ου Καλλιτεχνικού camp των Μορφών Έκφρασης
Το καλλιτεχνικό camp ξεκινάει καθημερινά το πρόγραμμα του στις 9:00 το πρωί, με τα λεγόμενα «παιχνίδια καλημέρας», για να αυξήσουμε τη διάθεση, το κέφι μας και να γίνουμε μια χαρούμενη ομάδα. Στη συνέχεια τα παιδιά ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα που ανήκουν, θα παρακολουθούν μέσα στην ημέρα 3 καλλιτεχνικά εργαστήρια. Τα εργαστήρια περιλαμβάνουν Θέατρο, Μουσική με βάση το σύστημα Orff, Κίνηση, Τραγούδι, Ζωγραφική, Κατασκευές μουσικών οργάνων, Κατασκευή μάσκας, Αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, Γλυπτική, κ.α.
Κάθε Τετάρτη το πρόγραμμα έχει περίπατο και δράση! Την Τετάρτη 28 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί εκδρομή στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών μέσα στον καταπράσινο λόφο των Νυμφών, όπου ειδικευμένος αστρονόμος θα μας μιλήσει για τον Ουρανό με τα Άστρα, ενώ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον κόσμο μέσα από το τηλεσκόπιο Δωρίδη. Κάθε Παρασκευή θα γίνονται παρουσιάσεις με τα έργα των παιδιών και θεατρικές παραστάσεις με πρωταγωνιστές τους μικρούς μας φίλους.
Θα χαρώ πολύ που για μια ακόμη χρονιά θα φιλοτεχνήσουμε με τη γενιά του μέλλοντος, τα παιδιά μας!
 
 
Θωμάς Κινδύνης
Ιδρυτής των Μορφών Έκφρασης 
Τηλέφωνα: 210 3464903, 210 3464002
 
forestcamp162
 

Η ζωή μας καλεί να τη γνωρίσουμε

Επικοινωνία

Αλκμήνης 13, Αθήνα, 118 54 (Κ. Πετράλωνα)
Τηλέφωνο: 210-3464903, 210-3464002
Email: info@morfesekfrasis.gr

Για να μαθαίνετε τα νέα μας!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε νέα για τις νέες παραστάσεις και τις προσφορές μας.