e-banner

ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

4ο Καλοκαιρινό Καλλιτεχνικό camp 2017! Τέχνη και χαρά για παιδιά από 5-12 ετών!

Τα παιδιά παίζουν και ανακαλύπτουν τον κόσμο στο summer Camp  των Μορφών  Έκφρασης!
 
Ένα ξεχωριστό camp για παιδιά από 5-12 ετών κάτω από την μαγική μπαγκέτα των Μορφών Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη, μια από τις πιο δυναμικές Ελληνικές ομάδες καλλιτεχνικής εκπαίδευσης παιδιών και εφήβων, θα χαρίσει στα παιδιά μια ξεχωριστή επαφή με τη φύση αλλά και την Τέχνη! Μουσικές, τραγούδια, χοροί, παραμύθια και μύθοι του κόσμου θα εμπλουτίσουν την πολιτισμική εμπειρία των παιδιών, βοηθώντας τα ταυτόχρονα να καταλάβουν και να ανακαλύψουν έννοιες όπως η επικοινωνία, τα συναισθήματα, τα δικαιώματα, η συνύπαρξη με τους ανθρώπους αλλά και τη φύση. Τα παιδιά χωρίζονται σε μικρά ηλικιακά γκρουπ (10-15 ατόμων), τα οποία ακολουθούν τις ιδιαιτερότητες της ηλικίας της κάθε ομάδας.
 
kipos  kipos6  kipos2
 
Η βασική μας φιλοσοφία
 
Η επαφή των παιδιών με τις Τέχνες είναι ένα απαραίτητο στάδιο στην εσωτερική τους ανάπτυξη. Είτε το παιδί ακολουθήσει μια καλλιτεχνική σταδιοδρομία είτε όχι, οι τέχνες έχουν να του προσφέρουν άπειρες ευκαιρίες για να αναπτύξει την προσωπική του έκφραση, την ικανότητα και την ανάγκη του για επικοινωνία, αλλά και απεριόριστο χώρο για παιχνίδι μέσα στο μαγικό κόσμο των Μορφών Έκφρασης!  
Μέσα από τις τέχνες μαθαίνουμε τον κόσμο αλλά και τον εαυτό μας!
 
Η επιλογή του χώρου
 
Το 4ο καλοκαιρινό καλλιτεχνικό μας camp, θα γίνει για μια ακόμα χρονιά στον υπέροχο Βοτανικό Κήπο Διομήδους στο Χαϊδάρι. Ο χώρος αυτός επιλέχτηκε για την απίστευτη αισθητική του φυσικού του περιβάλλοντος και φυσικά για τον άπλετο χώρο που δίνει στα παιδιά για παιχνίδι και κίνηση.
Πάντα φροντίζουμε, οι χώροι που φιλοξενούνται οι δράσεις μας να έχουν υψηλή αισθητική, καθώς πιστεύουμε ότι από μόνη της είναι ένας παράγοντας που βοηθάει πολύ θετικά τα παιδιά.
Φέτος το camp θα διαθέτει κι έναν πολύ όμορφο στεγαζόμενο κλιματιζόμενο χώρο, όπου τα παιδιά θα μπορούν να ξεκουραστούν αλλά και να παίξουν παιχνίδια, να ζωγραφίσουν και να συζητήσουν,  κατά την διάρκεια της φύλαξης.
 
Τρόπος λειτουργίας του καλλιτεχνικού camp
 
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκινάει στις 9:00 το πρωί και η προσέλευση όλων των παιδιών θα πρέπει να ολοκληρώνεται μέχρι τις 8:55 π.μ. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να φέρει κάποιος το παιδί του από τις 8:00 π.μ. 
Τα παιδιά παραλαμβάνονται καθημερινά από την είσοδο του Βοτανικού κήπου Διομήδους από τον υπεύθυνο του camp και στη συνέχεια τα παραλαμβάνει ο υπεύθυνος της ομάδας τους για να ξεκινήσει το ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα!
Κάθε εβδομάδα ασχολούμαστε με ένα συγκεκριμένο θέμα: 
Επικοινωνία, Συναισθήματα, Ανθρώπινα δικαιώματα, Αξίες και ιδανικά μέσα από Αρχαίους Μύθους!
 
forestcamp16 nipiako01
 
Ενδεικτικό καθημερινό πρόγραμμα
 
9:00 – 9:30 Παιχνίδια Καλημέρας! (Παιχνίδια ενδυνάμωσης της ομάδας, γνωριμία και επαφή)
 
9:30 – 10:15 Θεατρικά παιχνίδια 
 
10:15 – 10:30 Δεκατιανό
 
10:30 – 11:30 Μουσικά παιχνίδια – Τραγούδι και ορχήστρα
 
11:30 – 12:00  Χορός και Κίνηση
 
12:00 – 13:00 Εικαστικά – κατασκευές
 
13:00  Λήξη εκπαιδευτικού προγράμματος
 
13:00 – 14:00 Μεσημεριανό γεύμα
 
14:00 -16:00 Φύλαξη: Ελεύθερη έκφραση με ζωγραφική, ομαδικά παιχνίδια, συζητήσεις για την ημέρα που πέρασε, εικονογράφηση
 
Οι παραστάσεις  της Παρασκευής
 
Κάθε Παρασκευή που τελειώνει η μαγική εβδομάδα των μικρών μας φίλων μέσα στον υπέροχο κόσμο των Μορφών Έκφρασης, είναι ευκαιρία να μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας την περιπέτεια που ζήσαμε. Έτσι λοιπόν, θα είστε καλεσμένοι των παιδιών σας στην παράσταση της εβδομάδας!
 
Οι περίπατοι της Τετάρτης 
 
Θα εφοδιαστούμε με χαρτί, μολύβι, πινακίδα και η περιπέτεια ξεκινάει! Κάθε Τετάρτη, και μια διαφορετική εμπειρία. 
Τετάρτη 28 Ιουνίου – εκδρομή στο αστεροσκοπείο Αθηνών όπου θα δούμε από κοντά το τηλεσκόπιο Δωρίδη, ενώ ειδικευμένος αστρονόμος θα μας μιλήσει και θα μας μυήσει στα μυστικά των άστρων και των πλανητών!!!
Δεν έχει ακόμα οριστεί το πλήρες πρόγραμμα των ξεναγήσεων, περιπάτων και εκδρομών, αλλά πολύ σύντομα θα έχετε μια πλήρη ενημέρωση για τις επερχόμενες δραστηριότητες.
 
Εκπαιδευτικό προσωπικό
 
Το πρόγραμμα υλοποιείται από την καλλιτεχνική εκπαιδευτική μας ομάδα, που αποτελείται από Μουσικούς, Χορευτές, Ηθοποιούς και  Εικαστικούς. Τα παιδιά χωρίζονται σε ηλικιακές ομάδες των 15 παιδιών το ανώτερο, ενώ θα υπάρχουν επιπλέον 2 τουλάχιστον συντονιστές που θα φροντίζουν για κάθε ανάγκη των παιδιών κατά την διάρκεια των προγραμμάτων. 
 
Την διαμόρφωση του προγράμματος έχει αναλάβει η θεατροπαιδαγωγός - ηθοποιός & σκηνοθέτης  Άννα Σεβαστή Τζίμα 
 
camp4  camp23 2010micro camp6b
 
Εγγραφές:
 
Τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν 1 έως 4 εβδομάδες το camp.
 
1η εβδομάδα 19 έως 23 Ιουνίου 2017 
2η εβδομάδα 26 έως 30 Ιουνίου 2017 
3η εβδομάδα 3 έως 7  Ιουλίου2017 
4η εβδομάδα  10 έως 14 Ιουλίου 2017 
 
 
Οι  εγγραφές ξεκίνησαν και ολοκληρώνονται την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2017!
Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 
Τι χρειάζεται για την εγγραφή του παιδιού:
  • Να συμπληρώσετε μια ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής.
  • Να κατατεθεί προκαταβολή το 1/4 του τελικού ποσού. Το υπόλοιπο θα πρέπει να έχει καταβληθεί με την έναρξη της δραστηριότητας.
  • Να έχετε βεβαίωση παιδιάτρου που να πιστοποιεί ότι το παιδί μπορεί να παρακολουθήσει το εν λόγω πρόγραμμα ή δική σας δήλωση του νόμου 105 πιστοποιημένη από το ΚΕΠ στην οποία θα δηλώνετε ότι το παιδί δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας ή κάποια συγκεκριμένη αλλεργία η οποία δεν θα του επέτρεπε να συμμετέχει σε αυτή την δραστηριότητα.
Το παιδί μπορεί να συμμετέχει στο camp για 1, 2, 3 ή 4 εβδομάδες. Θα πρέπει να δηλώσετε εξ’ αρχής για πόσες εβδομάδες θέλετε να συμμετέχει το παιδί σας. Εάν στην πορεία θελήσετε να συμμετέχει και στις δραστηριότητητες των επόμενων εβδομάδων, αυτό θα είναι εφικτό εφόσον υπάρχουν θέσεις.
 
Φαγητό:
 
Τα παιδιά τρώνε στις 10:00 το δεκατιανό τους και στις 13:15 το μεσημεριανό τους εφόσον παραμείνουν.
Το φαγητό τους το βάζετε εσείς στο τσαντάκι τους, μαζί με το παγουρίνο τους.
Υπάρχει επίσης δυνατότητα τα παιδιά να τρώνε το menu που ετοιμάζει καθημερινά  το αναψυκτήριο του κήπου, το οποίο περιλαμβάνει σε καθημερινή βάση φρέσκο καλομαγειρεμένο φαγητό.
Η τιμή είναι 6€ την ημέρα (30€ την εβδομάδα) και περιλαμβάνει το δεκατιανό και το μεσημεριανό των παιδιών. Το πλήρες menu είναι υπό διαμόρφωση και θα αποσταλεί στους ενδιαφερόμενους το συντομότερο δυνατόν. 
Εάν επιθυμείτε τα παιδιά να τρώνε το menu, αυτό θα πρέπει να έχει δηλωθεί εκ των πρότερων, ώστε να μπορούν να υπολογιστούν οι μερίδες της εβδομάδας.
 
Μεταφορά με πούλμαν:
 
Για τα παιδιά που μένουν σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, υπάρχει η δυνατότητα να έρχονται στο camp με το «σχολικό» που θα περνάει από συγκεκριμένα σημεία και μια συγκεκριμένη ώρα σε καθημερινή βάση, για να παραλαμβάνει τα παιδιά. Στο πούλμαν θα υπάρχει για τη μέγιστη ασφάλεια των παιδιών και δικός μας συνοδός που θα παραλαμβάνει και θα συνοδεύει τα παιδιά κατά τη μεταφορά τους. Το δρομολόγιο θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τις συμμετοχές και τα παιδιά θα βρίσκονται στις 9:00 στο camp κάθε πρωί. 
Το κόστος για το πούλμαν είναι 40€ την εβδομάδα. Επισημαίνεται πως τα παιδιά που θα έρχονται και θα φεύγουν με πούλμαν δεν θα επιβαρύνονται με έξτρα ποσό για την φύλαξη. Όλα τα παιδιά που θα χρησιμοποιούν το «σχολικό», θα φεύγουν συγκεκριμένη ώρα από το camp (μεταξύ 15:30 έως 16:00).  
 
Υλικά- ρούχα – παπούτσια -εξοπλισμός:
 
Όλα τα υλικά (ψαλίδια, χρώματα, χαρτόνια, πινέλα, πινακίδες κλπ) και ο εξοπλισμός (μουσικά όργανα: ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα, τύμπανα, κλπ) που θα χρησιμοποιήσουν τα παιδιά στο camp, συμπεριλαμβάνονται στην τιμή συμμετοχής. 
Παρακαλούμε τα παιδιά να ντύνονται με απλά και άνετα ρούχα που να μην τα δυσκολεύουν στην κίνηση! Τα κορίτσια εάν φοράνε φούστες ή φουστάνι θα πρέπει να φοράνε σορτσάκι ή κοντό κολάν από μέσα. Επίσης υπάρχει περίπτωση τα παιδιά να λερωθούν στο μάθημα ζωγραφικής ή στα εικαστικά οπότε εάν θέλετε να τους έχετε μια ποδιά ή ένα παλιό μπλουζάκι μακρύ για να φοράνε όταν χρησιμοποιούμε χρώματα. 
Το ιδανικό είναι τα παιδιά να φοράνε στα πόδια τους ελαφριά αθλητικά παπούτσια. Αποφεύγετε τις σαγιονάρες και τα πέδιλα καθώς θα δυσκολέψουν το παιδί και θα του δημιουργήσουν πρόβλημα στην συμμετοχή του.
 
Τι πρέπει να έχουν τα παιδιά μαζί τους:
 
Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους μια τσαντούλα που θα έχει μέσα:
Παγουρίνο, μια αλλαξιά ρούχα, το δεκατιανό τους και το μεσημεριανό τους στην περίπτωση που το παιδί θα μένει στο camp για φαγητό και εάν δεν θα κάνετε χρήση του menu. Οπωσδήποτε ένα καπέλο για τον ήλιο! 
 
Επικοινωνία:
Εάν για οποιοδήποτε λόγο χρειαστείτε να επικοινωνήστε με το παιδί σας όσο είναι στο camp, θα έχετε το κινητό τηλέφωνο του συντονιστή, με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνείτε. Τα παιδιά δεν φέρνουν κινητά μαζί τους, ούτε ηλεκτρονικά παιχνίδια! 
 
Είμαστε στη διάθεση σας…
 
Νιώστε ελεύθερα να επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία χρειαστείτε.
Σας επισυνάπτουμε την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής την οποία θα θέλαμε να μας στείλετε συμπληρωμένη στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. προκειμένου να μπορεί να γίνει η εγγραφή του παιδιού σας στο camp. Από την στιγμή που μας στείλετε την φόρμα εγγραφής θα πρέπει μέσα σε λίγες μέρες να καταθέσετε και την προκαταβολή στον τραπεζικό μας λογαριασμό ή να κλείσουμε ένα ραντεβού για να περάσετε από τον χώρο μας!
 
Κόστος:
 
Το κόστος συμμετοχής για 1 εβδομάδα είναι:
 80€  για το πρόγραμμα από τις 8:00 έως τις 16:00 
Για 2 εβδομάδες είναι:
150€ για το πρόγραμμα από τις 8:00 έως τις 16:00 
Για 3 εβδομάδες είναι:
220€ για το πρόγραμμα από τις 8:00 έως τις 16:00 
Για 4 εβδομάδες είναι: 
290€ για το πρόγραμμα από τις 8:00 έως τις 16:00
 
 
Έκπτωση 10% για αδερφάκια, τρίτεκνους και πολύτεκνους.
Επίσης όσοι κάνουν την εγγραφή τους έως τις 25 Μαϊου θα έχουν έκπτωση 10%
 
Για όσα παιδιά θέλουν να ξεκινήσουν το camp την Παρασκευή 16 Ιουνίου, οι δραστηριότητες του camp για την ημέρα εκείνη είναι δωρεάν!
 
Στο κόστος δεν περιλαμβάνεται η μεταφορά με πούλμαν, ούτε και το menu τα οποία είναι προεραιτικά. 
 
 
 
Τηλέφωνα για ραντεβού: 210 3464903, 210 3464002. Αλκμήνης 13, Κ.Πετράλωνα
 
«Στόχος μας είναι να επιτρέψουμε στα παιδιά να καταλάβουν τον κόσμο, να τον αισθανθούνε και να αναπτύξουν όραμα και ιδανικά  για μια καλύτερη ζωή, όπου η ειρήνη και ο πολιτισμός, η επικοινωνία και ομορφιά θα μπορούν να διέπουν τις σχέσεις των ανθρώπων. Τα παιδιά για να μπορούνε να ονειρεύονται και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, χρειάζονται γνώση και εφόδια για τη ζωή του μέλλοντος, την δική τους ζωή!»
 
2 camp2b camp1 camp8b
 
 

 Κατεβάστε την Αίτηση Συμμετοχής!

Για την ηλεκτρονική σας εγγραφή, στείλτε μας την αίτησή σας στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Mορφές Έκφρασης
Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα
 
 

Η ζωή μας καλεί να τη γνωρίσουμε

Επικοινωνία

Αλκμήνης 13, Αθήνα, 118 54 (Κ. Πετράλωνα)
Τηλέφωνο: 210-3464903, 210-3464002
Email: info@morfesekfrasis.gr

Για να μαθαίνετε τα νέα μας!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε νέα για τις νέες παραστάσεις και τις προσφορές μας.