e-banner

ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Καλοκαιρινά καλλιτεχνικά camp 2016

2 υπέροχα Καλοκαιρινά καλλιτεχνικά Camp από τις Μορφές Έκφρασης  για τα παιδιά που θα μείνουν στην πόλη!
Για 3η χρονιά οι Μορφές Έκφρασης καλούν κοντά τους τα παιδιά που θα μείνουν κατά την πρώτη περίοδο των διακοπών στην πόλη, για να περάσουν αξέχαστα πρωινά με παιχνίδι, πολιτισμό, τέχνη και φίλους!
Μετά τις πολύ πετυχημένες προηγούμενες 2 χρονιές οι Μορφές Έκφρασης εγκαινιάζουν έναν νέο θεσμό, το 1ο καλλιτεχνικό camp στο δάσος! 
Έτσι αναλόγως τον τύπο και τον χαρακτήρα του παιδιού σας, αλλά και τον τόπο διαμονής σας,  μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στα δύο camp που δημιούργησαν για φέτος το καλοκαίρι οι Μορφές Έκφρασης και να χαρίσετε στα παιδιά σας υπέροχα και δημιουργικά καλοκαιρινά πρωινά!
Το πρώτο camp θα συνεχίσει την παράδοση της περιοχής της Πλάκας και θα γίνει φέτος στο ΜΕΡΟΠΕΙΟΝ (Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου 45, δίπλα στο μετρό Ακρόπολης) όπου μια φανταστική και δροσερή αυλή θα φιλοξενήσει 20 περίπου μικρούς εξερευνητές της τέχνης!
Ενώ το δεύτερο  camp θα λειτουργήσει στον Βοτανικό κήπο του Χαϊδαρίου, όπου το δάσος και η φύση θα φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στην καλλιτεχνική τους φύση, στη διάθεση τους για επικοινωνία και έκφραση!
 
Σύντομη περιγραφή προγράμματος:
Τα παιδιά παίζουν και ανακαλύπτουν τον κόσμο στο summer Camp  των Μορφών  Έκφρασης!
16 Ιουνίου – 8 Ιουλίου 2016
votanikos2
Ένα ξεχωριστό camp για παιδιά από 5-11 ετών κάτω από την μαγική μπαγκέτα των Μορφών Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη, μια από τις πιο δυναμικές Ελληνικές ομάδες καλλιτεχνικής εκπαίδευσης παιδιών και εφήβων, θα χαρίσει στα παιδιά μια ξεχωριστή επαφή με τη φύση αλλά και την Τέχνη! Μουσικές, τραγούδια, χοροί, παραμύθια και μύθοι του κόσμου θα εμπλουτίσουν την πολιτισμική εμπειρία των παιδιών αλλά ταυτόχρονα θα τους βοηθήσουν να καταλάβουν και να ανακαλύψουν έννοιες όπως η διαφορετικότητα, η συνύπαρξη με τους ανθρώπους αλλά και τη φύση. Τα παιδιά χωρίζονται σε μικρά ηλικιακά γκρουπ (10 -12 ατόμων) τα οποία ακολουθούν τις ιδιαιτερότητες της ηλικίας των παιδιών.
HPIM0006 Kip90  big 0495024001353414869
 
 Επιπλέον δράσεις:
Παραδοσιακά Ελληνικά παιχνίδια:
Παραδοσιακά Ελληνικά παιχνίδια, σε καθημερινή βάση, καθώς αναπτύσσουν την οξυδέρκεια και την ικανότητα συγκέντρωσης των παιδιών!
Οι περίπατοι της Τετάρτης 
Θα εφοδιαστούμε με χαρτί, μολύβι, πινακίδα και η πεζοπορία ξεκινάει! Κάθε Τετάρτη, και ένα διαφορετικό μέρος,  για να σταθούμε, να επικοινωνήσουμε με τη φύση και να την ζωγραφίσουμε σε χαρτί!
Κατασκευές μουσικών οργάνων 
Μαστορεύουμε και μαγεύουμε! Με ανακυκλώσιμα υλικά και υλικά της φύσης θα φτιάξουμε το δικό μας μουσικό όργανο! Έτοιμοι για χορό;
Το μαγικό μας μουσικό πάρκο
Όχι μόνο μαστορεύουμε αλλά γινόμαστε και μικροί αρχιτέκτονες αφού στα σχέδια μας είναι να φτιάξουμε το δικό μας μαγικό μουσικό πάρκο!!! 
Κατασκευή μάσκας
Κι επειδή στο ταξίδι μας στον κόσμο θα συναντήσουμε πολύ όμορφες μάσκες, θα φτιάξουμε κι εμείς τη δικιά μας! Άλλωστε μπορεί να μας χρειαστεί και στην παράσταση.
Οι παραστάσεις  της Παρασκευής
Την Παρασκευή , η βδομάδα τελειώνει, και είναι ευκαιρία να μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας, την περιπέτεια που ζήσαμε. Έτσι λοιπόν, είστε καλεσμένοι των παιδιών σας στην παράσταση της βδομάδας!
 
 
3o καλοκαιρινό καλλιτεχνικό camp στο κέντρο της πόλης!
Η χαρά του παιχνιδιού συναντάει το ήθος και τον πολιτισμό στο summer camp των Μορφών Έκφρασης!
plakaw2
 
Για 3η συνεχόμενη χρονιά, οι Μορφές Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη, μια από τις πιο δυναμικές Ελληνικές ομάδες στον χώρο της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης των παιδιών, λειτουργούν το καλοκαιρινό τους camp, για παιδιά από 5-11 ετών, στο κέντρο της πόλης και μάλιστα στην πιο όμορφη πλευρά της, αφού φέτος το camp μας θα φιλοξενηθεί στο πανέμορφο Νεοκλασικό κτίριο του ΜΕΡΟΠΕΙΟΥ, (πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου 45), του οποίου η δροσερή αυλή θα γίνει το καλοκαιρινό ορμητήριο των παιδιών!  
 
Κεντρικό θέμα αυτού του καλοκαιριού θα είναι η ίδια η έννοια του Πολιτισμού, πολιτισμός που αποκτά διαφορετικά χρώματα και σχήματα πάνω στον πλανήτη, πολιτισμός που γίνεται φιλία, σύμπραξη, αλληλοβοήθεια, ανταλλαγή αλλά και παιχνίδι! Μέσα από παραμύθια, τραγούδια, χορούς και κατασκευές θα εξερευνήσουμε και θα εμπνευστούμε για να φτιάξουμε την δική μας πολιτιστική πρόταση!
 
mer001  camp8b  mer002 camp4
Επιπλέον δράσεις:
Παραδοσιακά Ελληνικά παιχνίδια:
Παραδοσιακά Ελληνικά παιχνίδια, σε καθημερινή βάση, καθώς αναπτύσσουν την οξυδέρκεια και την ικανότητα συγκέντρωσης των παιδιών!
 
Η δική μου πόλη!
Αρχιτεκτονικές προσεγγίσεις των παιδιών θα μεταμορφώσουν την αυλή μας σε μια πολιτιστική κοινότητα που θα έχει το χρώμα αλλά και την μορφή που θα της δώσουν τα παιδιά. 
 
Οι περίπατοι της Τετάρτης 
Η Τετάρτη είναι η μέρα της εξερεύνησης και της εξωτερικής παρατήρησης, της επικοινωνίας με τον έξω κόσμο. Όλα τα παιδιά, συνοδευόμενα από τους εμψυχωτές τους αλλά και συνοδούς, θα εφοδιαστούν με χαρτί, μολύβι, πινακίδα, θετική ενέργεια και θα πραγματοποιήσουν έναν πολύ δημιουργικό περίπατο στην περιοχή της Πλάκας. Θα σταθούμε και θα αποτυπώσουμε στο χαρτί μας «σημάδια πολιτισμού», όπως αυτά αποτυπώνονται σε κτίρια, δρόμους αλλά και ανθρώπους που θα συναντήσουμε!
 
Οι δική μου Ήρωες γίνονται αγάλματα!
Κάθε πολιτισμός έχει τους δικούς του ήρωες! Τα παιδιά θα δημιουργήσουν τους ήρωες του δικούς τους πολιτισμού, και φυσικά θα τους κάνουν αγάλματα!!!
 
Η παράσταση τη Παρασκευής
Την Παρασκευή , η βδομάδα τελειώνει και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας, το ταξίδι μας.  Έτσι λοιπόν, είστε καλεσμένοι των παιδιών σας στην παράσταση της βδομάδας!
 
 Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3464903, 210 3464002
ή στείλετε μας ένα e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
Το κόστος συμμετοχής κυμαίνεται από 100-70€ ανά εβδομάδα 
 
 
Λίγα λόγια για την φιλοσοφία του camp…
 
Οι Μορφές Έκφρασης, επιχειρούν για 3η χρονιά την λειτουργία ενός καλοκαιρινού καλλιτεχνικού Camp. Η προηγούμενη εμπειρία μας,  που ήταν γεμάτη από όμορφες στιγμές, μας έδωσε πνοή για νέες αναζητήσεις , αλλά και όρεξη για δημιουργία. 
Θέλουμε να δώσουμε την δυνατότητα στα παιδιά, που θα μείνουν στην πόλη, να περνάνε ευχάριστα τα πρωινά τους, με καλούς νέους φίλους, σε έναν πολύ όμορφο χώρο, και με πολύ όμορφα θέματα και ερεθίσματα για τη ζωή τους. Βασικό μας μέλημα είναι να αναπτύξουν την ικανότητα τους για επικοινωνία, να κατανοήσουν περισσότερα για τη ζωή, να έρθουν σε επαφή με καλλιτεχνικές δράσεις που εξυψώνουν την προσωπικότητα τους καθώς και την φαντασία τους και την μετατρέπουν σε έργα… 
Φέτος το κεντρικό μας θέμα θα είναι η ίδια η έννοια του Πολιτισμού, πολιτισμός που αποκτά διαφορετικά χρώματα και σχήματα πάνω στον πλανήτη… πολιτισμός που γίνεται φιλιά, σύμπραξη , συνύπαρξη, αλληλοβοήθεια, ανταλλαγή αλλά  και παιχνίδι! Μέσα από παραμύθια, τραγούδια, χορούς και κατασκευές θα εξερευνήσουμε και θα εμπνευστούμε για να δημιουργήσουμε την δική μας πολιτιστική πρόταση! 
 
Συνάντηση των παιδιών με καλλιτέχνες και δημιουργούς:
 
Οι εμψυχωτές των προγραμμάτων μας είναι όλοι καλλιτεχνες - παιδαγωγοί και θα μεταφέρουν στα παιδιά γνώσεις αλλά το κυριότερο την αγάπη τους για τη δημιουργία και την καλλιέργεια του νου και του σώματος μέσα από καλλιτεχνικά παιχνίδια,  μουσικής, θεάτρου, χορού αλλά και εικαστικών!!!
 
 
Ο στόχος μας:
«Στόχος μας είναι να επιτρέψουμε στα παιδιά να καταλάβουν τον κόσμο, να τον αισθανθούνε και να αναπτύξουν την ορμή τους για μια καλύτερη ζωή, όπου η ειρήνη και ο πολιτισμό, η επικοινωνία και ομορφιά θα μπορούν να διέπουν τις σχέσεις των ανθρώπων. Τα παιδιά θα πρέπει να γνωρίζουν για να μπορούνε να τα καταφέρουνε, ας τους δώσουμε γνώση και εφόδια για τη ζωή του μέλλοντος, την δική τους ζωή!»
 
Θωμάς  Κινδύνης: Ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής των Μορφών Έκφρασης
Άννα Σ. Τζίμα: Δημιουργός και συντονίστρια του προγράμματος «Καλοκαιρινό καλλιτεχνικό Camp»
Βλασία Βερβέρη: Υπεύθυνη επικοινωνίας με τους γονείς
 
 camp1 camp2b camp7
 
 
 

Η ζωή μας καλεί να τη γνωρίσουμε

Επικοινωνία

Αλκμήνης 13, Αθήνα, 118 54 (Κ. Πετράλωνα)
Τηλέφωνο: 210-3464903, 210-3464002
Email: info@morfesekfrasis.gr

Για να μαθαίνετε τα νέα μας!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε νέα για τις νέες παραστάσεις και τις προσφορές μας.