e-banner

Μορφές Έκφρασης

2011 - 2012


2011 – 2012

Η εκπαιδευτικές δράσεις (για παιδιά και ενήλικες) συνεχίζονται σε όλους τους τομείς.

Δημιουργούνται δύο νέες παιδικές παραστάσεις βασισμένες στο σύστημα Orff. Πρόκειται για το Ελληνικό Λαϊκό παραμύθι: «Το παιδί και το κουδουνάκι» που ανεβαίνει διασκευασμένο σε θεατρική μορφή και το πρωτότυπο έργο «Ο Χαχά και η Χιχί» σε κείμενα και σκηνοθεσία της Άννας Σεβαστή Τζίμα. Οι παραστάσεις παρουσιάζονται σε σχολεία και σε Φεστιβάλ σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα συνεχίζεται η παράσταση «Ο Πουλτσινέλα και το γελαστό δάσος», ο οποίος παρουσιάζεται και στην Κύπρο.

Διευρύνονται οι εκπαιδευτικοί κύκλοι του οργανισμού, αγκαλιάζοντας και προγράμματα κοινωνικής ευαισθητοποίησης όπως το πρόγραμμα “Aνθρώπινα δικαιώματα” σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Youth for Humans Rights. Επίσης σε συνεργασία με την εταιρεία Bic δημιουργούν Βιωματικό Πρόγραμμα Πυρασφάλειας, το οποίο παρουσιάζεται σε σχολεία της Αττικής.

Η παράσταση «Χριστουγεννιάσματα & καλαντίσματα» παρουσιάζεται και στην Κύπρο.

Τον Δεκέμβριο του 2011 οι «Μορφές Έκφρασης» οργανώνουν σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο αφιέρωμα στον μεγάλο Δάσκαλο Δημήτρη Ροντήρη. Στα πλαίσια του αφιερώματος παρουσιάζεται σε μορφή αναλογίου η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, την ανάγνωση συνοδεύει ζωντανή μουσική από το μουσικό ερευνητικό σχήμα «Γη και Θάλασσα». Το αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου.

Την περίοδο των Αποκριών οι Μορφές Έκφρασης παρουσιάζουν την μουσικοθεατρική παράσταση «Τούτες οι μέρες το ‘χουνε» εμπνευσμένη από παραδοσιακά δρώμενα και τραγούδια της Αποκριάς. Σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων οργανώνουν παρέλαση καρναβαλιστών στα στενά της πλάκας με τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

Το καλοκαίρι του 2012 παρουσιάζεται η παράσταση Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή σε μετάφραση Ιωάννη Γρυπάρη και σε διδασκαλία και σκηνοθεσία Θωμά Κινδύνη. Η παράσταση παρουσιάστηκε σε Ελληνικά Θέατρα και Φεστιβάλ, αλλά και στο 16ο Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος στην Κύπρο. Η παράσταση παρουσιάστηκε στο Αρχαίο Θέατρο της Πάφου, στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου στη Λεμεσό και στο Θέατρο της Λευκωσίας.


 6053,    27  Νοε  2014 ,   Οδοιπορικό...

Η ζωή μας καλεί να τη γνωρίσουμε

Επικοινωνία

Αλκμήνης 13, Αθήνα, 118 54 (Κ. Πετράλωνα)
Τηλέφωνο: 210-3464903, 210-3464002
Email: info@morfesekfrasis.gr

Για να μαθαίνετε τα νέα μας!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε νέα για τις νέες παραστάσεις και τις προσφορές μας.