e-banner

Μορφές Έκφρασης

2001 - 2002


2001 - 2002

Μονοετής εκπαιδευτικός κύκλος με θέμα το έργο «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, απευθύνεται σε νέους ηθοποιούς.

Δημιουργείται η παράσταση «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή σε διδασκαλία και σκηνοθεσία του Θωμά Κινδύνη και μετάφραση του Ιωάννη Γρυπάρη. Η παράσταση συνεχίζεται και το καλοκαίρι του 2002. (συνολικά θα γίνουν 40 παραστάσεις) Οι παραστάσεις παρουσιάζονται σε Αρχαία Θέατρα και άλλους χώρους σε όλη την Ελλάδα (Φεστιβάλ Κασσάνδρας, Αρχαίο θέατρο Οινιαδών, στη και αλλού).

Επίσης το 2002 πραγματοποιείται αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα ποιητή και μεταφραστή Ιωάννη Γρυπάρη σε συνεργασία με την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, το αφιέρωμα παρουσιάζεται στον χώρο της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, ενώ πραγματοποιείται και η παράσταση στην Σίφνο, την γενέτειρα του ποιητή.

Συνεχίζεται το εργαστήρι «Κίνηση, Λόγος & Ρυθμός» το οποίο παρουσιάζει και μαθητική παράσταση στο τέλος του χρόνου. Λειτουργούν τμήματα Χοροθεραπείας, Παραδοσιακών χορών, Κίνησης για ηθοποιούς (μέθοσος Laban και Feldenkrais), Πολυφωνικό τραγούδι Ηπείρου, Βυζαντινή μουσική και παραδοσιακό τραγούδι.

Δημιουργείται η παράσταση «Τα τραγούδια του Φεγγαριού» από τα μέλη της ομάδας, σε κείμενα της Ματίνας Τσιγκούνη, και μουσική Ιωάννα Κιρκιλέση. Η παράσταση είναι βασισμένη σε δυο δημοτικά τραγούδια και παρουσιάζεται στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.


 6054,    27  Νοε  2014 ,   Οδοιπορικό...

Η ζωή μας καλεί να τη γνωρίσουμε

Επικοινωνία

Αλκμήνης 13, Αθήνα, 118 54 (Κ. Πετράλωνα)
Τηλέφωνο: 210-3464903, 210-3464002
Email: info@morfesekfrasis.gr

Για να μαθαίνετε τα νέα μας!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε νέα για τις νέες παραστάσεις και τις προσφορές μας.